Biografie

Fred Geirnaert werd in 2012  tijdens de Gentse Feesten ontvangen op het stadhuis voor een toneel- en cabaretcarrière van 50 jaar.

In 2007 werd hij de eerste Ambassadeur van de Gentse Leute.

In 1986 gaf hij zijn eerste One-man show en reeds 40 jaar is hij onafgebroken actief tijdens de Gentse Feesten, en liep evenveel jaren mee in de openingsstoet. Hiervan was hij o.a. acht  jaar te gast op het Laurentplein samen met Lily Castel en Pat Remue. 

Hij was jarenlang aangever van het komische duo “Pat & Fred” dat reeds  in de jaren ’60 optrad met het showorkest “The Salvators”.

Ondertussen is hij tekstschrijver en toondichter van voornamelijk sketches, monologen en liedjes voor Gentse Feesten producties.

Eveneens acht  jaar werkte hij samen met Theater Platform en organiseerde diverse programma’s in Theater Scala.

Fred was ook poppenspeler en speelde 14 jaar bij Poppentheater Festival.

Door culturele uitwisseling trad hij samen met de ploeg op in Amersvoort, Amsterdam, Amstelveen en Eindhoven. Het Vleeshuis aan de Groentenmarkt was jaren de bakermat voor poppenspel voor volwassenen,  waar Fred samen met de familie De Wispelaere voor de ambiance zorgde.

In 1986 stichtte Fred Geirnaert zijn eigen kinderprogramma en met “Freds Kindercarrousel” reisde hij 27 jaar het Vlaamse land door.

Hij was verschillende malen te gast in Minardschouwburg in het programma van Dirk Lajoie “Humor” en was gastacteur in de producties van Vanessa Van Durme met o.a.  “Keizer wa Keizer” “Jawadde es mij da ne kerstdag”.

Vanaf 1986 was hij te gast in de producties “Het Witte Paard” van Georges Van Zeveren met o.a. de orkesten van Eddy De Latte, Roger Renard.

Op 14 juni 2015 bracht hij als eerste voor een uitverkochte Minardschouwburg samen met enkele collega’s een hommage aan Romain Deconinck.

Tussen 2013 en 2015 organiseerde hij drie jaar lang zijn eigen programma in de Cultuurkapel te Gent met aan de vleugel Ann Lemaître.

Daarna gaf hij de fakkel door aan Ann en was zelf  te gast in haar Gentse Feesten programma. In 2018 was hij te gast in Theater Scala voor een spetterend kerstprogramma samen met Carine Stevens, Caro Veirs en zijn eigen kleinkinderen.  Dit in organisatie van Ann Lemaitre en Johan Van Hoorde.  Werkt ook samen  met cabaretier Ronny Vermarcke.

Samen met Ronny Marino brengt hij op regelmatige tijdstippen en ook tijdens de Gentse Feesten een nieuw concept : Café Concert met uitgebreid ontbijtbuffet.  Dit in samenwerking met restaurant Braemhof. 

In 2022 staat Fred 60 jaar op het podium.   Hij houdt eveneens van het Franse lied en brengt graag chansons van Charles Trenet en Bécaud.  Tevens verzorgt hij Café Chantant programma’s samen met Ronny Marino.ronny

Fred is voorzitter van de VZW Gentse Variété Promotie.